Borsten

Hoe ‘horen’ ze er eigenlijk uit te zien? Een groot deel van onze kijk op borsten is maatschappelijk bepaald. Veel vrouwen denken dat hun borsten niet goed zijn omdat je in de media toch vooral veel ‘perfecte’ borsten te zien krijgt.

Spontaan kreeg ik het idee om echte borsten te verzamelen. Om het borstbeeld van de wereld echter te maken. Zodat je andere borsten ziet en denkt: He! Die van mij zien er ook zo uit, kennelijk is dat normaal! En je je vervolgens een stuk beter voelt over je eigen lijf.

Ik ben supertrots op alle vrouwen die zich kwetsbaar opstelden en meededen aan dit project. Want ik kreeg ook verschillende reacties dat het zelfs anoniem nog een te grote stap om hun borsten te delen. Kennelijk zit er toch nog een klein stemmetje die zegt dat het niet goed genoeg is. Zelfs niet voor een project waar het gaat om echte (imperfecte) lijven. Vrouwen wilden nog even onder de zonnebank of een foto moest wel drie keer opnieuw omdat ze volgens eigen zeggen nog niet goed genoeg waren.

Lieve vrouw! Je bent goed zoals je bent!! Omarm jezelf en straal! Jij maakt de wereld een stukje mooier gewoon door te zijn wie je bent!

Het lijkt me fantastisch om dit project groter en groter te maken. Wie weet kunnen we straks bushokjes vullen vol echte borsten. Het lijkt me geweldig dat alle jonge onzekere meisjes van 15 dat zien en denken: he, ik herken mij in die foto’s. Ik ben dus kennelijk gewoon goed!

Daarmee maken we de wereld een stukje echter, mooier en fijner!verstuur

CONTACT

Ik heb dit idee:

Telefoon:

Email:

Naam:

Als je ideeën hebt over hoe we dit nog groter kunnen maken en nog meer mensen kunnen bereiken, of als je mee wilt doen met het project, neem contact met me op!

Thank you for contacting me.  
I will respond shortly.